I promised myself on New Year's Eve that I'll pay attention not to throw any food away. I hate our wasting culture knowing that people are starving in many countries. I have managed quite well, I think. It is surprising how delicious food you invent when you have decided to use everything you have bought. (As it should always be.) Today I found out that our bananas are ripening way too fast. (Although I have kept them in fridge because I hate those small flies that gather around them in the end of the summer.) I started to think about banana-smoothie or banana-milkshake. Today we had a little bit less healthy version because I added some ice-cream to the banana and milk-mix. It tasted heavenly!
The other treat you can make from a bit too old banana is banana with chocolate. You just slice the bananas and cover them with pieces of chocolate and put them in the oven and wait until the chocolate has melt. I did this one evening in our summer cottage by using and old-fashioned grill. The result was delicious!
One of my favorite ways to use a banana is to fry it. I put some oil on a hot pan, then I sprinkle curry on it and then I add bananas. This condiment is great with chicken and rice. Since curry-bananas are moist, you don't even need to add a sauce. Oh, now I am yearning for them...
Tein uuden vuoden lupauksen, etten heittäisi ruokaa pois. En pidä haaskaavasta elämäntyylistämme etenkin kun monissa maissa nähdään nälkää. Olen saanut lupauksen aika hyvin pidettyä. On mielenkiintoista, miten hyviä ruokia keksii, kun kaikki ostettu ruoka pitää käyttää. (Ja niinhän sen aina kuuluisi olla.) Tänään huomasin, että banaanit kypsyvät aivan liian hurjaa vauhtia. (Vaikka pidän niitä jääkaapissa, koska en kestä loppukesän hedelmäkärpäsiä.) Aloin haaveilla banaanismoothiesta tai -pirtelöstä. Päädyimme vähemmän terveelliseen versioon, koska laitoin banaani-maitoseokseen myös jäätelöä. Maistui taivaalliselta!
Toinen herkku, mitä vanhenemassa olevista banaaneista voi tehdä on suklaabanaanit. Banaanit viipaloidaan ja niiden päälle laitetaan suklaan paloja. Sitten banaaneja pidetään uunissa, kunnes suklaa on sulanut. Tein näitä yksi ilta kesämökillä. Laitoin banaanit foliovuokaan ja käytin vanhanaikaista ritilägrilliä. Lopputulos oli herkullinen!
Lempitapani kokata banaania on paistaa se. Laitan pannuun öljyä ja paistan sen joukkoon currya. Sitten laitan banaanit pannuun ja paistan ne kypsiksi, melkein vähän mössöksi. Tämä lisuke on ihanaa kanan ja riisin kanssa ja koska se on niin kosteaa, kastiketta ei välttämättä tarvita. Aah, nyt aloin himoita curry-banaaneja...
Banaani on ihan mahtava smoothie ja jätskiaines;kaikista parhainta tulee kun laittaa ne palaset pakkaseen ja sitten tekee niistä vaikka monitoimikoneella tai vastaavalla pikajätskiä:)
VastaaPoistaKiitos vinkistä!
VastaaPoista