sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Mitä tekis Tampereella?

Olen varmaan tylsä ihminen, mutta minulla on liuta tiettyjä asioita, joita haluan tehdä tietyissä kaupungeissa. 
Tampereen matka on ollut traditioni jo monen vuoden ajan. Se alkoi siitä, kun aloimme joka kesä käydä tyttöni kanssa Särkänniemessä. Ensin menimme Särkänniemeen päiväksi. Sitten lisäsimme matkaan hotelliyön. Lopuksi olemme useamman vuoden ajan olleet hotellissa kaksi yötä, jotta aikaa jäisi myös kaupungilla olemiseen. 
Olimme nytkin ensimmäisen päivän Särkänniemessä. Särkänniemen Koiramäki tuntui tutulta, onhan siihen otettu paljon vaikutteita vanhasta Raumasta. 
Toisena päivänä menimme museoon. Museokeskus Vapriikissa on valtavan kiinnostava Terrakotta-armeijanäyttely. Pikkumies nautti mobiiliopastuksesta. Hän sai kuunneltua tabletilta näyttelyyn liittyvää tietoa. Vapriikki on minusta ihana. Olimme siellä varmaan neljä tuntia. Teini-ikäisemme nauttivat muun muassa jääkiekkosimulaattorista. Ennen Vapriikkikäyntiä kävimme lounaalla pizzeria Napolissa Aleksanterinkadulla. Ruoka oli todella hyvää ja edullista.
Kolmantena päivänä vietimme aikaa Laukontorilla. Sen reunalla on Radiokirppis. Tyttäreni ja minä rakastamme kirpputoreja ja koska miehellä ja hänen pojallaan ei ollut mitään kirpputorikäyntiä vastaan, luuhasimme Radiokirppiksellä hyvän tovin ja ostin muun muassa paljon hienoja ja edullisia vaatteita tytölleni.
Laukontorilla oli mukavan leppoisa tunnelma ja istuskelimme siellä herkkuja syöden. Samalla suunnittelimme ensi kesän reissua. Särkänniemeen on tottakai pakko mennä. Museopäivänä menemme Amurin työläiskortteliin ja kolmantena päivänä teemme risteilyn Viikin saareen. Sounds like a plan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti