maanantai 3. kesäkuuta 2013

Avocado-mozzarellasalaatti


Kuvat eivät tee ollenkaan oikeutta sille, miten ihanasta herkusta tässä on kyse. Olen tämän vuoden aikana hullaantunut avocadoon. Nuorempana inhosin hedelmän voista koostumusta ja täyteläistä makua, mutta näin vanhemmiten olen tullut avocadon suhteen järkiini ja ymmärtänyt, miten hyvää se on. Selailin ajankuluksi ruokablogeja ja löysin Kaikki äitini reseptit-blogista tämän taivaallisen ruuan ohjeen.

Mozzarellaa ja avokadoa jogurttikastikkeessa

2 pussia bufalamozzarellaa
2 avokadoa
2dl ruokajugurttia
1 sitruuna
2tl sokeria
1/2 punaista chilipalkoa
1 dl basilikaa 
tuoretta rosmariinia
Maldon-suolaa
mustapippuria myllystä

Puolita avokadot, koverra liha kuorista ja pilko reiluiksi kuutioiksi. Kierittele kuutiot kulhossa 1/2 sitruunan mehussa, etteivä ne tummu.

Revi tai leikkaa mozzarella paloiksi ja asettele laakealle tarjoiluvadille. Sekoita jogurtti 1/2 sitruunan mehu ja sokeri. Levitä seos juuston päälle.

Heittele pinnalle avokado-kuutiot sekä pilkotut chilit ja yrtit. Viimeistele suolalla ja mustapippurilla.

Minulla ei ollut suolaa eikä sokeria, mutta se ei haitannut yhtään. Laitoin hienosokerin sijasta jugurtin joukkoon hiukan hillosokeria ja siitä tuli yllättävän pikantti maku. Suolaa ruokaa ei maistuvien raaka-aineidensa vuoksi tarvinnut. En myöskään käyttänyt rosmariinia, koska en pidä siitä. Laitoin basilikaa vähän reilummin. Ruoka maistui leivän päällä, mutta myös sellaisenaan. Tästä taitaa tulla perheemme tämän kesän suosikki! Kokeile!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti