torstai 16. toukokuuta 2013

Jotain muutakin taisi olla

kurkunpoimija, mansikanpoimija, sipulinperkaaja, tanssien narikkatyttö, leiri-isonen, pianonsoitonopettaja, laulaja, soittaja, maalausmalli, nuorisoiltojenpitäjä, leiriohjaaja, uimaopettaja, lastenhoitaja, ruotsin kielen tukiopettaja, saksan kielen kesäkurssiopettaja, lehdenjakaja, päiväkotiharjoittelija, henkilökohtainen ohjaaja lukiossa, kuvataideopettaja, kasvomaalaustentekijä, museon avoinnapitäjä, opas, jäätelökioskimyyjä,  ravintolatyöntekijä messuilla, ravintolatyötekijä kaljakuppilassa, opettajansijainen, au pair, tiskaaja saksalaisessa konferenssikeskuksessa, paikallis-tv:n juontaja, kielenkääntäjä, runojen kirjoittaja, tapahtumajuontaja, tutkimushaastattelija, uuden oppikokonaisuuden suunnittelija, paikallistv:n mainosten lukija, bloginpitäjä, luokanopettaja, vararehtori, sientenpoimija, karkkikonsulentti, karkkihyllyjen täyttäjä, opettaja ammattiopistossa, opettaja lukiossa, mysteerishoppaaja, kosmetiikkamyyjä, iltapäiväkerho-ohjaaja, kadulla kolikkoja hattuun laulava, kioskimyyjä, kuoronjohtaja, aikuiskouluttaja, harjoitteluohjaaja, siivooja, suomen kielen opettaja, meikkaaja, lipunmyyjä, ovelta ovelle myyjä, pitsiliinan virkkaaja, kirjaston satutuntien pitäjä, kirpputorimyyjä

Olen aina tehnyt paljon töitä ja olen ylpeä siitä. Ei ole ollut vaihtoehtoja. Varmaan muitakin olisi mutta ainakin nuo mitä listassa lukevat. Laitoin sellaiset, mistä on tullut palkkaa, muuten luettelosta olisi tullut pidempi. Tykkään nykyisestä työstäni, mutta välillä löydän itseni haaveilemasta siitä, että jotain muutakin voisi olla.

Haluaisin kulkea salaperäisessä metsässä, tiheiden kuusien alla. Siellä kuuntelisin taivasta ja maata. Kietoisin ympärilleni kertojan viitan. Laatisin tarinoita mahdollisista ja mahdottomista. Kehräisin niistä elantoni. Nyt ei ole sen aika, mutta ehkä joskus. Ehkä joskus on aikaa.

4 kommenttia:

 1. Aika mielenkiintoista...Niin pitkä lista ammatteja...Ajattelin, että jotai surrealistista...;) Mutta paluu arkeen, plumps...Nauroin...Hei, sait tekstilläsimut nauramaan...Kiitti, Kati...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :) Ehkä olisikin pitänyt vain laittaa tuo lista eikä mitään otsikoita tai selityksiä!

   Poista
 2. Herttinen, oletpas sinä tehnyt vaikka mitä! Minun listani olisi paljon lyhyempi. Tosi mielenkiintoisia toimia muuten, huh. Olet taitava nainen, kun osaat laulaa, nyplätä pitsiä ja meikata, esimerkiksi. Minä en osaa mitään noista kolmesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa nyplätä pitsiä, vaikka raumalaisena sellainen taito olisi hyvä hankkia. Virkkaamisessa olen kuitenkin aika haka. Mielestäni en ole oikeasti hyvä missään, osaan vaan monesta asiasta vähän. Se on ihan hyvä luokanopettajan työtäni ajatellen. :)

   Poista