keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Tämä kaupunki oli joskus suomalainen - Viipuri

Kummallinen helleaalto seurasi meitä toukokuun lopulla, kun matkustimme Venäjälle. Olen ollut Viipurissa viimeksi silloin, kun se sijaitsi Neuvostoliitossa. Muistin kaupungin lohduttomana, äärimmäisen kiehtovana ja vähän pelottavana. Niin kuin mielikuvitusrikas 12-vuotias nyt voi vieraan kaupungin kokea.

Tällä kertaa Viipuri ei tuntunut lohduttomalta eikä pelottavalta, mutta kiehtova se oli edelleen. Mielen pohjalla kaihersi kummallinen haikeuden tunne. Pehmeiden slaavilaisten äänteiden sijaan tässä kaupungissa voitaisiin puhua suomea. Voi, miten hirveältä ihmisistä on tuntunut, kun he joutuivat sota-aikana jättämään kotiseutunsa...
Eikä siitä ole edes monta vuosikymmentä.
2 kommenttia:

 1. Ihanaa lukea jälleen blogiasi! Arvaa, onko ollut pitkä puolivuotinen, kun olen uskollisesti käynyt tarkistamassa, josko olisi jotakin luettavaa. :) Kiva, että voit(te) hyvin ja elämä on mallillaan!

  Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Ihanaa, kun joku jaksaa lukea näitä sekalaisia juttujani. Toivottavasti ehdin kirjoittamaan nyt kesällä usein blogiani ja toivon, ettei enää tulisi näin pitkää taukoa.
   Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

   Poista